Sommeren kan være et ork for hunder

Selv om den norske sommeren kan være både kald og våt, kan det også bli skikkelig varmt. Og hvis du selv synes det er varmt, må du huske at det er enda varmere for hunden din. Den har tross alt pels, og kan ikke bare slenge av seg klærne for å avkjøle seg. Derfor må du sørge for at hunden alltid har et kjølig sted å trekke seg tilbake.  På sommeren kan du oså nyte et par fotball kamper med Unibet Euro kampene. Hunder bør ikke utsettes for sterk som dersom de ikke selv velger å gå ut i sola. Du synes sikkert det er fint på stranda, men det er ikke sikkert hunden liker å ligge i glovarm sand i solsteken. Kanskje det er bedre at hunden blir hjemme.

Hund i bil

Hvert år blir hunder sittende alene i glovarme biler mens eierne er inne for å gjøre et ærend. Ofte tar ærendet lengre tid enn planlagt, og hunden har ingen mulighet til å komme seg ut av en låst bil. Hunder som sitter i varme biler kan dø av heteslag dersom ingen hjelper dem, og du som hundeeier kan bli straffet for å gå fra hunden i bilen. Dersom hunden ikke må være med på biltur om sommeren, bør den være hjemme.

Lag et kjølig sted

Gi hundene en kjølig liggeplass om sommeren. Skyggen er ikke alltid kald nok. Da kan det hjelpe å ha en avkjølende madrass. Det får du kjøpt blant annet i dyrebutikker. Har du kjeller, kan du ordne en liggeplass der. Sørg for at kjellerdøra alltid er åpen, slik at hunden selv får bestemme når den vil avkjøle seg. Liggeplassen skal naturligvis være hundens fristed. Når den hviler, skal ingen forstyrre den, så plasser liggeplassen på et sted der hunden får ligge uforstyrret. Kaldt vann er også viktig, og om sommeren må du sørge for at hunden alltid har vann tilgjengelig. Hvis hunden liker å bade, kan den få sitt eget plaskebasseng eller en vannspreder i hagen til å avkjøle seg.