Hund eller katt?

Hunder og katter er de vanligste kjæledyrene i en norsk husholdning, og ofte foretrekker vi det ene av disse dyrene overfor det andre. Der enkelte ikke får nok av hundens lojalitet og lekelyst, blir andre stormforelsket i kattens skjønnhet, mjauing og maling. Det sies at hunder har eiere og katter har tjenere, hvilket insinuerer at katten er mer selvstendig og ikke svarer til noen. En katt kan dog være like glad i eieren som en hund, men katter er som regel noe mer reserverte.

Fordeler ved hund

Noe av det beste ved det å ha hund er at de viser stor glede når du kommer hjem, og ofte følger etter matmor på ferd gjennom huset. Flere hunderaser, som greyhound og mange andre, trenger lufting og mosjon. Hunder er ofte gode turpartnere, noe eiere ofte er opptatt av. Hunder er sosiale dyr, og vennskapet mellom dem og eier er noe helt spesielt.

Fordeler ved katt

På den annen siden setter katteeire kanskje mer pris på at katten gjør et mindre nummer ut av eiers hjemkomst, og foretrekker at katter klarer seg selv når de er ute. Kanskje katter passer bedre for mennesker som er litt mer innadvendte? Det kan godt tenkes at det er en sammenheng mellom det å være innadvendt vs. utadvent, og det å foretrekke katter fremfor hunder.

I enkelte husholdninger finner vi både katter og hunder, kanskje for de barna har ønsket seg begge deler. Mange vil ikke tro det, men det er fullt mulig å huse hund og katt i samme hjem. For at disse to vidt forskjellige dyrene skal kunne trives under samme tak, gjelder det imidlertid å vite hva du driver med. Førsteinntrykk er Alfa og Omega, også i dyrenes verden. Introduseres dyrene for hverandre på en rolig måte, legger det grunnlag for vennskap. Derfor er det viktig å være påpasselig i dette øyeblikket.